Heerlijk, vakantie! Lekker luieren, zwemmen en genieten van de zon. Fijn en ontspannend voor jou, maar stressvol voor je huid. Zo kun je te maken krijgen met roodheid, uitdroging of bultjes en irritaties. Op vakantie is je huid meer blootgesteld aan de elementen, en dus kwetsbaarder. Met de juiste producten bescherm je je huid terwijl je hem goed gehydrateerd houdt. Hieronder een aantal tips om je huid met de juiste producten ook tijdens de vakantie zo mooi mogelijk te houden

1 Reinig je huid goed met een milde cleanser

Op vakantie ben je vaak uit je routine. Je staat later op en gaat later naar bed. Soms rol je vanuit je strandhuisje zo de zee in, of andersom. Kortom: van je skincare routine komt vaak veel minder dan je zou willen. Toch is het juist op vakantie goed om je huid wel twee keer per dag te reinigen met een milde cleanser om vuil en zand van je gezicht te krijgen. Zo voorkom je niet alleen dat je huid onzuiverheden krijgt, maar zorg je er ook voor dat je huid serums en moisturizers beter opnemen waardoor die hun werk kunnen doen. Zorg op vakantie voor een milde reiniging die de huid niet te veel irriteert, zoals de Vavin reinigingsmilk, Laviesage Hydrating cleanser of Beauty Angel Cleansing oil.

2 Gebruik een crème vol antioxidanten

Zorg ervoor dat je je dag begint met een serum of crème vol antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Zonlicht zorgt voor celstress, waardoor je cellen vrije radicalen aanmaken. Op vakantie krijg je waarschijnlijk meer zonne-uren dan normaal, dus het is zaak je huid daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Vitamine C is een antioxidant die niet alleen beschermt tegen vrije radicalen, maar die ook zorgt voor verheldering en die collageenafbraak tegengaat, en zelfs de aanmaak van nieuw collageen stimuleert. Vavin vernieuw 7 serum en Colageenbooster serum van Laviesage bevatten stabiele vitamine C. Activeer crème van Vavin of Active/Ultra cream van Laviesage zitten vol antioxidanten zoals vitamine E, druivenpitextract en Macadamia-olie. Gebruik deze je als dag-en of nachtcrème na je serum. Een voedingssupplement zoals Protect of Defence van Laviesage beschermt je het hele jaar door tegen oxidatieve stress en huidveroudering. Zo geef je je huid de boost die het nodig heeft voor de rest van de dag.

3 Bescherm je huid tegen UV-straling

Een inkopper natuurlijk, maar je kunt het niet vaak genoeg herhalen: probeer zo goed mogelijk de voordelen van de zon te benutten. Bouw het rustig op en smeer alleen als je langer in de zon bent dan je huid aankan. Weet dat de zon de belangrijke vitamine D via de huid aanmaakt, dat lukt niet met een SPF op je huid! Zoek op tijd de schaduw op en draag een hoed om je gezichtshuid zo goed mogelijk te beschermen tegen UV-A en UV-B stralen. met een goede fysische SPF. Smeer om de paar uur bij, en zeker na het zwemmen of als je veel zweet. Met een SPF op basis van zinkoxide en titanium dioxide zorg je ervoor dat het zonlicht weerkaatst wordt en niet de kans krijgt om je huid binnen te dringen. Met een getinte SPF (BB SPF 50 van Decaar) heb je dubbel plezier: je bent beschermd én je hebt een mooie, egale huid. Ga voor de Beauty Angel protection , Decaar oxygen SPF 30 of Laviesage Sun Guard SPF 30.

4 Hou de huid goed gehydrateerd

Je huid heeft de neiging om extra uit te drogen tijdens je vakantie. Warmte, zon en water met chloor of zout dragen hier allemaal aan bij. Zorg er dus voor dat je je huid goed gehydrateerd houdt met een hydraterende moisturizer. Een moisturizer op hyaluronzuurbasis zorgt ervoor dat de vochtbalans weer herstelt, zodat je huid weer zacht en gehydrateerd aanvoelt, zoals de Hydrateer 2 crème van Vavin, Laviesage Ultra cream of Decaar Oxygen Hydro 24hr. Deze moisturizers herstellen de vochtbalans, zodat je huid weer zacht en gehydrateerd aanvoelt. Een andere optie is een hyaluronzuurserum zoals de pure hyaluronzuurserum 12 van Vavin, Collageen Booster serum van Laviesage of Oxygen gel van Decaar onder je moisturizer, voor extra vocht. het is natuurlijk beter om te voorkomen dat je huid verbrandt, maar mocht dit toch gebeuren, dan werkt de Aloë Vera soothing gel van Decaar ook uitstekend als after sun om de huid te kalmeren en te koelen.

5 Wees voorzichtig met exfoliëren

Als je gewend bent om een exfoliant te gebruiken, wees daar in de vakantie dan extra voorzichtig mee. Door de afschilfering van dode huidcellen is je huid iets minder goed beschermd tegen de zon, en ook al gebruik je een goede SPF en blijf je zoveel mogelijk in de schaduw, je bent toch gevoeliger voor de inwerking van schadelijke UV-A en UV-B straling. Je kunt er dus voor kiezen om je exfoliant thuis te laten, of hem iets minder frequent te gebruiken tijdens je zonvakantie. Als je terug bent, kun je het gebruik van je exfoliant weer oppakken – dat is juist goed om zonneschade aan te pakken. Laat mij weten als je vragen hebt over exfoliëren.